Одржан помен Милану Недићу

Данас је у Београду одржан помен некадашњем председнику српске владе, армијском ђенералу Милану Недићу. Након 70 година од убиства ђенерала Недића, на месту злочина, углу Симине и Кнегиње Љубице, одржан је помен. Парастос је служио епископ Акакије, а чуло се и неколико беседа о лику и делу Милана Недића.

На месту бруталног убиства Милана Недића, некадашњем седишту ОЗНЕ, постављена је табла са ликом ђенерала Недића, и положен је венац.

Скуп је пријавило Братство ревнитеља памјати антикомунистичке борбе.

Скупу под  јаким присуством полиције присуствовало је око 60-70 људи. Нису изостали ни противници скупа, комунисти, наследници и поштоваоци истих оних који су убили ђенерала Недића. За време верског обреда викали су, претили и провоцирали.

12642862_10207241237820749_3089534464044361934_nВладика Акакије је у беседи између осталог рекао:

„Ово место проливене крви бесмртног ђенерала Милана Недића је место поред којега се до овог дана пролазило као поред турског или партизанског некрст – гробља. Али од данашњег дана ово место ће се преобразити у место ходочашћа. Ово место ће наш народ поштовати, обилазити га, палити свеће, доносити иконе и цвеће. То ће бити место молитве, место поред кога се не може проћи, а да се не застане и не прекрсти. Место где се неће само успут или случајно проћи, него наменски доћи. Место где ћемо се сетити Српске Мајке и помолити се за покој његове душе. Место које замењује његов незнани гроб“.

У понедељак, 8. фебруара у 9 часова је заказан скуп испред храма Светог Саве, након чега ће бити  одржан митинг подршке рехабилитацији Милана Недића испред апелационог суда у Тимочкој улици од 10 до 11 часова. Многи родољуби су позвани да својим присуством подрже рехабилитацију Милана Недића.

ИзворРадио Слободна Европа, сајт антикомуниста, сајт Горана Давидовића