Блиц: Свађа на твитеру, Давидовић стао у одбрану Фајгеља

Слобода изговорене речи треба да буде неумољива, а хапшење и затварање људи због изговореног цивилизацијски превазиђена категорија и око тога сви могу да се сложе. Ипак, ко је заправо Фајгељ и зашто ставови попут његовог, који су неретко вулгарни, примитивни и увредљиви уопште добијају простора у српској јавности – пише Блиц.

Блиц_логоУ одбрану Фајгеља стао је Горан Давидовић кога Блиц назива „Фирер“, и „лице иза забрањене фашистичке организације Национални строј“, поручивши на Твитеру да ако се “не дигне глас против хапшења Андреја Фајгеља, нисмо заслужили да се зовемо људима”.

Ако се не дигне глас против хапшења Андреја Фајгеља @fajgelj нисмо заслужили да се зовемо људима https://t.co/Q2Gef2kyZS

— Горан Давидовић (@GoranDvd) November 22, 2015

Горан Давидовић (@GoranDvd) - Twitter 2015-11-23 22-06-57Поруке подршке стигле су и од Ненада Поповића, оснивача Српске народне партије, који је хапшење Фајгеља поистоветио са нападом на чланицу Савета за борбу против корупције Мирославу Миленовић и оценио да су та два догађаја “грубо кршење демократских вредности у Србији”.

“Веровао сам да су далеко за нама времена када се у Србији хапсило због јавног изражавања мишљења”, написао је Поповић на Твитеру, а његова странка је послала и саопштење у коме тражи ослобађање Фајгеља.

nenad-popovic-1412415130-578175Хапшење Андреја Фајгеља после објаве видео клипа на Јутјубу у коме критикује премијера Србије Александра Вучића зато што је шефу НАТО Јенсу Столтенбергу, ”убици српске деце послужио погачу и со” запалило је друштвене мреже и на ноге је дигло и грађанску и десничарку јавност у Србији – наводи Блиц.

Извор – Blic